Na samo dva sata od Beograda se nalazi rajsko mesto za odmor: Pogled na Dunav i netaknutu prirodu
Golubačka tvrđava, Foto: RINA

idealno je

Na samo dva sata od Beograda se nalazi rajsko mesto za odmor: Pogled na Dunav i netaknutu prirodu

Nedaleko od tvrđave nalazi se Nacionalni park Đerdap, najveća klisura u Evropi

Objavljeno:

Ako tražite idealno mesto za vikend beg, obratite pažnju na Golubac. Na samo dva sata vožnje od Beograda, ovaj grad na obali Dunava nudi nezaboravno iskustvo. Put do Golupca vodi kroz predele duž Dunava, a samo putovanje je prava prilika da se uživa u prirodi. Prolazićete pored Smederevske tvrđave i Deliblatske peščare, a poslednji deo puta nudi spektakularan pogled na Dunav.

Golubačka tvrđava je najpoznatija atrakcija ovog kraja, srednjovekovni dragulj smešten na ulazu u Đerdapsku klisuru. Tvrđava je nedavno restaurirana i otvorena za turiste. Nudi vam priliku da istražite njene kule i hodnike, sa pogledom na Dunav i okolne planine. Obilazak tvrđave je kao putovanje kroz vreme, gde možete da osetite duh prošlih vekova i saznate više o njenoj bogatoj istoriji.

Golubac
Golubacfoto: RINA

Nedaleko od tvrđave nalazi se Nacionalni park Đerdap, najveća klisura u Evropi. Ljubitelji prirode ovde mogu da uživaju u brojnim stazama za pešačenje koje vode kroz netaknutu prirodu i pružaju priliku da vidite divlje životinje i uživate u pogledu na Dunav. Posebno se izdvaja vidikovac Veliki Štrbac, sa koga se pruža jedan od najlepših pogleda na reku.

Ne propustite priliku da probate lokalne specijalitete u restoranima uz obalu. Sveža riba, posebno dunavski specijaliteti poput riblje čorbe i pečene ribe, nezaobilazni su deo iskustva, a u kombinaciji sa domaćim vinima i rakijom, stvaraju autentičan gastronomski doživljaj.

Golubac
Golubacfoto: RINA

Golubac nudi i dodatne aktivnosti poput vožnje bicikala, sportova na vodi ili obilaska okolnih pećina i arheoloških nalazišta. Ljubitelji avantura sigurno će uživati u istraživanju ovog dela Srbije, dok oni koji traže mir i opuštanje mogu da uživaju u tišini i lepoti Dunava.

Bonus video:

03:25

VAUČERI ZA ODMOR OBORILI SVE REKORDE! Đorđević: Čak su i studenti uključeni! OVO SU NAJTRAŽENIJA MESTA U SRBIJI

(Espreso/Mondo/Tamara Veličković/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.